Kontakta mig

Mail: 

Tel: 08-50 00 19 04

Öppettider

Mån-fre: 09:00-17:00
Lördag:   10:00-15:00


Naprapati

Kämpa inte mot smärta, behandla den med naprapati

Behandla smärta och förbättra funktionen i det neuromuskuloskeletala systemet

Naprapati är en behandlingsform som syftar till att minska smärta och förbättra funktionen i det neuromuskuloskeletala systemet genom att använda manuella passiva och aktiva rörelser på bind- och stödjevävnad, muskler och nerver. Naprapaten använder sig av manipulations- och mobiliseringstekniker för ryggraden och andra leder samt olika typer av mjukdelstekniker för att behandla problem som nackspärr, ryggvärk och andra smärtor.

Är du intresserad av en naprapatbehandling i Stockholm?
Tveka då inte på att ta kontakt med Naprapat Kårell för mer information. Han har god erfarenhet av naprapati och svarar gärna på frågor kring behandlingen.

Kombineras ofta med andra tekniker
Utöver naprapatiska tekniker kan det vid behandlingstillfället användas andra tekniker för att lindra smärta, exempelvis kiropraktik (Thompson Technique) eller behandling med manuella eller elektroniska instrument och träning.

Kostnader för muskuloskeletal behandling
- en guide till priset



Nybesök:
Återbesök:

780 kr
680 kr

Friskvårdsbehandling:

975 kr

Behandlingstid:

30-45 minuter

Effektiv mot:

Muskel- och ledbesvär, idrottsskador, huvudvärk, kroniska smärttillstånd och mer

Behandlingsområden:

Muskler, led, nervstrukturer och bindväv

Rekommenderas:

Att göras i kur, ca 3 behandlingar

Första besöket: bedömning och behandling av muskuloskeletala tillstånd

Patienthistoria och symtom
Vi börjar med att ta din patienthistoria där typiska frågor kan vara när och hur började besvären, var känns smärtan och vilka omständigheter gör det sämre eller bättre. Du kan uppmanas att ge information om din familjs medicinska historia, eventuella redan existerande medicinska tillstånd eller tidigare skador och tidigare och aktuella behandlingar som tillhandahålls av annan vårdpersonal.

Undersökning
Efter vi tagit din patienthistoria är nästa steg att vi gör en undersökning som kan inkludera allmänna tester, såsom blodtryck, andning och reflexer. Specifika ortopediska och neurologiska tester kan också användas för att bedöma rörelseomfång för den eller de drabbade kroppsdelarna, muskelstyrka och neurologisk integritet. Ytterligare tester kan vara nödvändiga för att bedöma det drabbade området, som att låta dig röra dig på ett specifikt sätt eller bedöma rörelsen hos den drabbade kroppsdelen.

Behandling
När vi bestämmer oss för att starta behandling, kommer vi att börja med en rehabiliteringsplan som är anpassad efter dina förutsättningar (akut, barn, gravid etc.). Behandlingen sker på en behandlingsbänk, där vi använder oss av olika tekniker för att hjälpa till med rehabilitering och förebyggande av problem. Vissa behandlingar kan ofta göras på några minuter, andra tar längre tid. Under behandlingen kan du höra några knäckande eller knäppande ljud, vilket är normalt. Men om du upplever smärta eller obehag när du behandlas, berätta omedelbart det för mig, så vi kan anpassa behandlingen efter dina behov.

Återbesöket: utvärdering och anpassning av behandlingsplanen

Vid ett återbesök kommer jag att utvärdera svaret på behandlingen och avgöra om vi ska fortsätta behandling, om så är lämpligt, släppa dig från fortsatt vård om behandlingsmålen har uppfyllts eller remittera dig till annan vårdspecialist om behandlingsmålen inte har uppfyllts.

Eftersom detta yrke har ett stort utbud av praktikfilosofier och tekniker, ska du känna dig bekväm och trygg med att ställa frågor för att förstå vad jag gör. Om den behandlingen inte hjälper till att lindra smärta och de associerade symtomen eller om smärtan förvärras, kan en ny medicinsk bedömning rekommenderas.

Frekvensen av dina besök beror på dina skäl till att du söker vård och hur du svarar på behandlingen. Till exempel kan personer som upplever kronisk smärta besöka mig oftare än någon som söker hjälp för ett akut problem. Även om jag kan lindra din smärta vid ett besök, kan jag fortfarande be dig att återkomma för minst ett uppföljningsbesök.

Vissa patienter föredrar att träffa mig regelbundet för att hålla lederna friska, förhindra skador och bibehålla rörlighet, eller för att de känner att det bidrar till deras allmänna hälsokänsla.

Få proffessionell hjälp för dina muskuloskeletala besvär - titta på filmer från Svenska Naprapatförbundet. Lär dig mer om symptom, diagnoser och behandlingsmetoder för att lindra smärta och förbättra din hälsa.

Har du upptäckt alla symtom och diagnoser som kan orsaka dina besvär?

Om du upplever besvär i kroppen kan det finnas flera olika diagnoser som kan orsaka besvär. Fortsätt läsa för att lära dig mer om dessa diagnoser och symtom och vilken behandling som kan vara lämplig för dig.

Fakta i korthet



Friskvård:

Ja, behandlingen är friskvårdsberättigad

Patient:

Passar alla åldrar och gravida eller inte

Naprapati:

6 av 10 väljer en naprapat. Enligt Skops undersökning skulle 63% av svenskarna föredra att gå till en naprapat istället för vårdcentral vid ryggbesvär – om patientavgiften var densamma.

Rekommenderade hälsoartiklar


Rekommenderade hälsoartiklar för dina symtom - börja förbättra ditt välbefinnande idag. En fantastisk källa för nyheter inom naprapati, ländryggssmärta, nacksmärta, huvudvärkslindring, hälsa, förebyggande och mer.

Riktiga patienter
Riktiga resultat

Naprapat Kårell har hjälpt massor med människor, precis som du, att hitta lindring från ryggsmärtor, nacksmärtor, migrän och mer.

Genom att läsa dessa berättelser kan du få en bredare inblick i människors unika upplevelser och öka din förståelse och ditt perspektiv på hälsoutmaningar och vården.

Utforska de innovativa behandlingarna för dina muskuloskeletala besvär

Vanliga frågor och svar om naprapati

Q: Hur långt tid tar det att bli bättre?
A: Det beror på men tid och repetition spelar roll:

Tiden det tar att bli bättre från naprapati beror på flera faktorer, inklusive typen och allvarlighetsgraden av ditt tillstånd, hur länge du har haft det och hur väl du följer din naprapats behandlingsplan. Det är viktigt att förstå att det inte finns någon quick-fix-lösning för smärtor i muskler eller skelett och att full hälsa kan ta tid och repetition.

När du besöker en naprapat kommer de att utföra en grundlig undersökning för att bedöma ditt tillstånd och fastställa en behandlingsplan som är anpassad efter dina individuella behov. Behandlingsplanen kan inkludera en kombination av manuella justeringar, muskelavslappningstekniker, terapeutiska övningar, sjukgymnastik och andra terapier för att hjälpa till att återställa rörlighet, lindra smärta och främja läkning.

Efter ditt första besök kan din naprapat ge dig en uppfattning om hur många sessioner som krävs för att uppnå full hälsa. Det är viktigt att komma ihåg att det inte är en exakt vetenskap och att antalet sessioner kan variera beroende på ditt tillstånd. Det är också viktigt att fortsätta följa din naprapats behandlingsplan och utföra de terapeutiska övningarna regelbundet hemma.

Även om du kan känna förbättringar efter bara en eller två sessioner, kan det ta flera veckor eller månader för att uppnå fullständig hälsa. Det är också viktigt att komma ihåg att smärtor eller obehag kan återkomma om du inte fortsätter att följa en hälsosam livsstil, inklusive regelbunden träning, ordentlig kost och bra sömnvanor.

Att gå till en naprapat är en investering i din hälsa och välbefinnande, och det kan ta tid och repetition för att uppnå fullständig hälsa. Men med rätt behandlingsplan och efterlevnad kan du återfå rörlighet, lindra smärta och förbättra din livskvalitet. Om du har smärtor i muskler eller skelett, eller andra problem som en naprapat kan hjälpa till med, tveka inte att boka en tid för en undersökning och konsultation.

Vilka besvär brukar behandlas?

Manuell terapi har genom forskning på hög nivå bevisats hjälpa:
 
-Allmän, akut och kronisk ryggvärk eller ländryggssmärta
- Ischias
- Biomekanisk nacksmärta
- Ledsmärtor inkluderande axlar, armbågar, knän, höfter, anklar och fötter
- Huvudvärk och yrsel
- Mindre sportskador
- Muskelspasm och kramper
- Spänningar och stress

Finns det några biverkningar?

Biverkningar av behandlingen är i allmänhet milda. För spinal manipulation, i synnerhet, kan de inkludera:

- Mild till måttlig smärta eller obehag
- Huvudvärk
- Trötthet

Allvarliga komplikationer är mycket sällsynta, men de kan innefatta förvärrad smärta, skada och nervskador. Dessutom rekommenderas inte naprapatisk vård för alla – till exempel personer med vissa cancerformer, svår benskörhet eller en ökad risk för stroke.

Är naprapati säkert?

Behandlingsmetoderna inkluderar flera tekniker med allt från massage till manuell manipulation. Manipulation är extremt säkert och är ett ingrepp med låg risk. Ett ämne som har fått stor uppmärksamhet är risken för stroke vid nackmanipulation. Forskning visar att denna risk är cirka 1 på 2-5 miljoner vid nackmanipulation, vilket är betydligt mindre än risken att få en stroke under en operation.

Ibland kan patienter uppleva lätt smärta eller stelhet efter en manipulation, men detta är vanligtvis kortlivat och ett gott tecken på att vi gör förändringar.

Vad orsakar min besvär?

När kroppen introduceras för en viss fysisk, känslomässig eller kemisk stress, reagerar musklerna med att skydda vilket kan upplevas som spasmer. Denna s.k subluxation i en led i kroppen kan få orienteringen, rörelseförmågan och/eller fysiologisk funktion att påverkas, även om kontakten mellan ledytorna förblir intakt. Dessa subluxationer kan orsaka en förvrängning av kroppens nervsystem som ge sitt uttryck på många olika sätt.

Några orsaker bakom dina besvär:

- Fysiskt: halkar, fall, upprepade rörelser, olyckor, felaktiga lyft, dålig hållning, felaktig sömn
- Kemiska: droger, alkohol, föroreningar, dålig kost
- Känslomässigt: stress, ilska, rädsla, sorg och andra negativa känslor som stressar kroppen och skadar immunförsvaret

Är behandlingen smärtsam?

Nej, generellt bör en behandling inte vara smärtsam. Vid manipulation kan vissa patienter tycka att det är något obehagligt men detta beror vanligtvis på det kommande klickljudet, vilket beror på att små gasbubblor släpps från leden.

Behöver jag en remiss från en läkare eller annan vårdgivare?

Nej, du behöver ingen remiss från din husläkare eller någon annan vårdgivare. Manuell terapi är det tredje största primärvårdsyrket i världen efter medicin och tandvård. Det är dock helt privat vilket betyder att du får söka dit hit själv. På min klinik ser jag att majoriteten av mina patienter remitteras från andra patienter som har haft bra resultat.

Är det normalt ibland att ryggen värken?

Smärta av alla slag, i alla åldrar, är ett tecken på att något inte står rätt till. Smärta är hur din kropp signalerar att en gräns har nåtts eller att ett problem har utvecklats. Eftersom vi kan anpassa oss, accepterar vi ofta mindre värk och smärta. Även om de kan försvinna, men om det underliggande problemet förblir obehandlat, kan problemet sakta förvärras tills det blir svårare och dyrare att lösa.

Vad är en manipulation?

Tekniken används i syfte att normalisera funktionen i rygg- och extremitetsleder hos en patient. Terapeuten tar en kontakt med sina händer mot en vald kontaktpunkt i relation till den led som skall behandlas. Därefter utförs en snabb rörelse som går utöver ledens fysiologiska rörlighet.

Hur många manipulationer behöver jag?

Antalet manipulationer varierar med varje patient och deras individuella hälsomål. Många patienter känner framsteg inom en eller två veckor. I svåra fall kan fullständig läkning ta månader.

Kan patienter med osteoporos blir manipulerade?

Självklart. När jag sätter en vårdplan tar jag hänsyn till de unika omständigheterna för varje patient. Det finns många sätt att manipulera ryggraden och lederna. Den valda metoden kommer att vara bäst lämpad för din ålder, storlek och besvär.