Förbättra din muskelbristning med 3 rehabövningar
Streching: Syftet med stretching är att öka rörligheten och flexibiliteten i det skadade området och förebygga återbristning. Gör en serie lätta sträckövningar, fokusera på att sträcka muskeln så mycket som möjligt, men inte till den poängen att det gör ont.
Isometriska övningar: Syftet med isometriska övningar är att stärka musklerna runt den skadade muskeln utan att röra lederna. Du kan göra isometriska övningar genom att trycka emot en fast föremål med muskeln, men undvik att röra leden.
Progressiv styrketräning: Syftet med progressiv styrketräning är att återbygga styrka och uthållighet i den skadade muskeln. Starta med lätta vikter och öka gradvis vikten när muskeln är mer återställd.
Viktigt att notera: Det är viktigt att konsultera en naprapat, läkare eller en sjukgymnast för att säkerställa att övningarna är lämpliga för dig och för att få en personlig träningsplan som tar hänsyn till din specifika skada och behov.
Läs de bakomliggande vetenskapliga studierna
Acute muscle strain injury: diagnosis, treatment, and prevention" by S. R. Best et al., 2013.
"Rehabilitation of acute muscle strains" by J. L. Wiles et al., 2014.
"The effect of ice on acute skeletal muscle injury" by J. R. Bleakley et al., 2012.
"The role of eccentric exercises in the treatment of tendinopathies" by P. Alfredson et al., 1998.
"The influence of age on muscle strain injury" by J. O. Collins et al., 2011.
Det är viktigt att nämna att detta bara är en liten lista och att det finns många fler artiklar och forskning om muskelbristning och deras rehabilitering. Du kan söka i medicinska databaser som PubMed eller Google Scholar för att hitta mer information.